SYNOPSIS'In limbo': In het ongewisse, in de leegte. ‘In Limbo’ vertelt het verhaal van Simon die voor een hartverscheurende keuze staat. De telefoon gaat over. Zijn beslissing kan wel eens enorme gevolgen in zich dragen, maar hij krijgt raad uit onverwachte hoek. Een mentale strijd waaraan Simon dreigt ten onder te gaan. De hel barst los.

Zal Simon voor altijd ‘in limbo’ blijven?In a nutshell is dit een verhaal over connectie tussen vader en zoon, of het gebrek eraan, waarbij psychisch lijden en isolement centraal staan. Een spannende psychologische thriller die je zal meenemen op een rollercoaster waarbij vragen zullen rijzen en antwoorden niet meteen zullen verschijnen. 

Een combinatie van drama en actie, dialoog en gevecht.  OFFICIËLE TRAILER

MISSION STATEMENT


’t Nief Collectief ontwikkelt zijn eerste eigen kortfilm ‘In Limbo’. Dit project vertrok vanuit acteurs en brengt een verhaal over een snijdend en brandend actueel thema: psychisch welzijn… en lijden.


TNC – afkorting ’t Nief Collectief – ontstond aan het begin van de lockdown in maart 2020. Zes maanden lang hebben ze elkaar beter leren kennen, gebrainstormd en naar een gezamenlijke stem gezocht. Oktober 2020 werd TNC officieel een acteurscollectief. Vanaf dan besloten ze om van een crisis een opportuniteit te maken: “Laten we niet stilzitten en deze situatie als kans zien om onszelf te tonen en onze passie niet uit het oog te verliezen. We zetten door en gaan op zoek naar connectie met anderen om ons eerste kortfilmproject werkelijkheid te laten worden.”


Tijdens de eerste brainstormsessies kwam al snel een gedeelde interesse in psychisch welzijn naar voor. Een thema dat vandaag door de sociale isolatie relevanter is dan ooit. Dit uitgangspunt creëerde boeiende speluitdagingen, uitgesproken karakters, interessante dialoog en maatschappelijke relevantie. Dat was meteen de basis voor ‘In Limbo’.


Dit blijkt, in combinatie met het enthousiasme en de gedrevenheid van het acteurscollectief, een aanstekelijke invalshoek. Op zeer korte tijd vormde zich een fantastische productieploeg rond het project. Elk van hen engageerde zich vrijwillig vanuit dezelfde drijfveer als die van waaruit ‘t Nief Collectief ontstond. ‘In Limbo’ komt dan ook voort uit een groep die er ontzettend hard in gelooft. Dat maakte het mogelijk om van idee tot eindproduct te gaan in slechts 6 maanden tijd. 


Bij elke fase van het proces - het scenario, de productionele voorbereiding, de opnames en de postproductie - werd TNC betrokken. Het acteurscollectief kon daarbij vertrouwen op de motivatie en de passie van een ervaren en professionele crew.


’t Nief Collectief en alle ‘In Limbo’ers’ kijken er enorm naar uit om dit project binnenkort op u en de wereld los te laten. 

ONS GOED DOEL


Zeer blij dat we door gans ons 'In Limbo' team en onze sponsors hebben kunnen bijdragen, want ook 'In Limbo' erkent mensen die psychisch lijden en zo maken we mee 'van het hoofd een zaak'.


Zoals je kan zien op de fotoshoot, waren we erg enthousiast dat we onze cheque van €600 konden overhandigen om zo bij te dragen aan een goed doel. We staan er nog altijd van versteld dat 'Te Gek!?' met ons 'low-budget project' in zee is willen gaan en ons heeft geholpen om bewustzijn over dit gevoelig thema te creëren.

Een enorm grote eer! Trots!


Te Gek!? maakt van het hoofd een zaak. 

BEHIND THE SCENES


Jan Gitanes leerden we kennen doordat hij een oproep plaatste op sociale media om rond de Covid-pandemie te portretteren. Daar ons filmthema hier tegenaan leunt, hebben we Jan gecontacteerd. Bijgevolg vond onze allereerste TNC fotoshoot in zijn studio plaats. De vraag om onze BTS te fotograferen werd met open armen ontvangen. Het behoeft geen uitleg dat Jan onze huisfotograaf is geworden.

De rest is geschiedenis.


Klik op de foto voor een greep uit de 'behind the scenes'.

InLimbo-123
InLimbo-163
InLimbo-161
TNC-107 (1)
InLimbo-145
InLimbo-116
InLimbo-164
InLimbo-155
InLimbo-149
TNC-126
INLIMBO 1
TNC-108
TNC-105
TNC-123
TNC-107
TNC-125
TNC-124
7c6f06d0-0863-4b40-bdae-5d3b9d92ffa4
INLIMBO 2

CREW


Regie

Xavier Baeyens

Norman Baert


Scenarist

Ruben Bouillon


Producent

Kenneth Core

Coproducenten

Pieter Van der Cammen

Koen Van der Sande


1ste Assistent Regie

Pieter Van der Cammen


Camera

Norman Baert

1ste Assistent Camera/Focuspuller

Patrick Nishimwe

2de Assistent Camera/Electro

Kris Dekker

CAST


Simon

Koen Van der Sande


Natasha

Michèle Even


Wendy

Lissa Timmerman


Ben

Jonathan Lambrechts


Jean

Ruben Francq


Bart (VO)

Frederick Van Peer

CREW


Gaffer

Dieter De Bock


Geluid

Steven Van Roy

1ste Assistent Geluid

Louis Thielens


Script Supervisie

Michiel Merlevede


Setfotograaf

Jan Gitanes


Haar & Make-up/Styling

Sarah De Schepper


Catering

Eva Servaes

Nele Grootaerdt

POSTPRODUCTIE


Montage

Arnaud Bellemans


Colorist

Olivier Ogneux

Grading Studio

Manneken Pix

VFX Artiest

Elke D'haese


Muziek

Sam Bombeeck

Geluidsdesigner

Eneas Mentzel


Art Designer

Hermes Barcelonne

Pauline de Naeyer